Головна News Норвезька поліція затримала підозрілого росіянина з фотообладнанням

Норвезька поліція затримала підозрілого росіянина з фотообладнанням

0

Джерело: АР

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. В аеропорту норвезького міста Тромсе затримано росіянина. Йому інкримінують незаконне керування дроном. Про це інформує УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Поліція вилучила у 51-річного росіянина велику кількість фотографічного обладнання, включаючи безпілотник та кілька карток пам’яті. Під час арешту, зробленого 14 жовтня, чоловік визнав, що запускав у Норвегії дрон, тоді як запроваджені санкції забороняють російським компаніям та громадянам експлуатувати повітряні судна у повітряному просторі Норвегії.

Цитата

“Серед вилучених матеріалів, які ми помітили, ми побачили фотографії аеропорту в Кіркенесі та фотографії вертольота Bell сил оборони”, – йдеться у заяві прокурора Джейкоба Берга. За його словами, поліція домагається ухвали суду про арешт чоловіка на чотири тижні.

Обвинувачений повідомив поліції, що напередодні в’їхав до Норвегії через північний прикордонний пункт Сторског і прямував до арктичного архіпелагу Шпіцберген.

Це друге за тиждень затримання громадян Росії за польоти безпілотних літальних апаратів у Норвегії; ще одного чоловіка було заарештовано на два тижні на прикордонному переході Сторског.

Нагадаємо

Росіяни, один з яких випускник швейцарського вишу, а інший — уродженець Львова, який проживає в Москві, запросили притулок у Швейцарії, щоб уникнути мобілізації.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…