Головна News Один з наймасштабніших протестів в Ізраілі: люди проти радикальної розбудови судової системи

Один з наймасштабніших протестів в Ізраілі: люди проти радикальної розбудови судової системи

0

КИЇВ. 12 березня. УНН. У Ізраілі проходить один з найбільших протестів в історії країни проти планів уряду щодо радикальної розбудови судової системи, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Ізраїльтяни вийшли на вулиці в рамках одного з найбільших протестів у історії країни. Сотні тисяч людей взяли участь у протесті проти планів уряду щодо радикальних змін у судовій системі.

У місті Хайфа, з’явилася рекордна кількість демонстрантів, а в Тель-Авіві, за інформацією, на вулиці вийшли близько 200 000 людей.

Декотрі критики кажуть, що подібні реформи уряду можуть підірвати демократію. Проте уряд Біньяміна Нетаньяху запевнює, що заплановані реформи будуть на краще для людей.

Доповнення

В суботу на вулиці по всій країні вийшли 500 000 продемократичних протестувальників. Лідер опозиції Яїр Лапід заявив, що Ізраіль зіткнувся з “найбільшою кризою у своїй історії”.

“На нас звалилася хвиля тероризму, наша економіка зазнає краху, гроші витікають із країни. Лише вчора Іран підписав нову угоду із Саудівською Аравією. Але єдине, що турбує цей уряд, – це руйнація ізраїльської демократії”, – сказав Лапід.

Реформи ізраїльського уряду спрямовані на те, щоб надати обраному уряду вирішальний вплив на вибір суддів та обмежити здатність Верховного суду ухвалювати рішення проти виконавчої влади або скасовувати закони.

Це питання викликало глибокі розбіжності в ізраїльському суспільстві.

Критики кажуть, що заплановані реформи, які вже проходять через парламент, політизують судову систему та можуть призвести до авторитарного уряду.

Натомість Президент Ізраілю Беньямін Нетаньягу заявив, що реформи призначені для того, щоб завадити судам зловживати своїми повноваженнями.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…