Головна News росія постачатиме Ірану винищувачі Су-35 – ЗМІ

росія постачатиме Ірану винищувачі Су-35 – ЗМІ

0

КИЇВ. 11 березня. УНН. росія постачатиме Ірану винищувачі Су-35. Іранський уряд оголосив про укладення договору з Москвою, російська сторона угоду поки що офіційно не коментувала, передає УНН із посиланням на ВВС.

Деталі

“Винищувачі Су-35 технічно придатні для використання Іраном і Іран остаточно затвердив угоду про їх закупівлю”, – цитує іранська телерадіокомпанія IRIB слова анонімного співробітника іранської місії в ООН.

Джерело іранського ЗМІ не назвало суми угоди і не розповіло її подробиць. Він додав, що Іран також цікавиться покупкою військових літаків ще в кількох країнах.

Як відзначає ВВС, ВПС Ірану налічують лише кілька десятків бойових літаків – це російські та застарілі американські моделі, що залишилися після ісламської революції 1979 року в Ірані.

Раніше

Як повідомляв УНН, у січні іранський парламентар заявив, що Іран отримає російські винищувачі Су-35 протягом трьох місяців за згодою з Москвою. 

Додамо

В останні роки Іран не купував нових бойових літаків, за винятком деяких російських винищувачів МіГ-29 Fulcrum, які він придбав у 1990-х роках.

В останні місяці Іран та росія підписали важливі угоди щодо зміцнення економічного, торговельного, енергетичного та військового співробітництва.

У вересні минулого року командувач ВПС Ірану Хамід Вахеді заявив, що купівля винищувачів Су-30 не входить до планів його країни.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…