Головна News Переговори про постачання Україні західних винищувачів відбуваються за “зачиненими дверима” – прем’єр Нідерландів

Переговори про постачання Україні західних винищувачів відбуваються за “зачиненими дверима” – прем’єр Нідерландів

0

Марк Рютте

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив у четвер, що переговори про постачання Україні західних винищувачів проходять “за зачиненими дверима” і відмовився давати будь-які деталі щодо можливості його країни постачати літаки. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Деталі

Відповідаючи на запитання журналістів про постачання винищувачів Україні, Рютте відповів: “Я не можу сказати, чи станеться це колись. Але це обговорення, які відбуваються за зачиненими дверима. І це не те, що варто оголошувати публічно”, – заявив прем’єр-міністр країни.

Рютте додав, що Нідерланди “не говорять “немає”, і раніше країна не відмовляла Україні у постачанні інших систем озброєння”.

“Ми навіть трохи схиляємося вперед… коли справа доходить до такого типу поставок”, – додав політик.

Він також підтвердив свою позицію про те, що у Нідерландів “немає табу” щодо постачання зброї, доки запобігається “червона лінія” прямої конфронтації між НАТО та росією.

Доповнення

У Єврокомісії заявили, що європейські лідери поки не давали обіцянку Президенту Володимиру Зеленському щодо постачання Україні винищувачів.

Міністр оборони Великобританії Бен Взаявив, що негайного перекидання британських винищувачів в Україну не буде.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…