Головна News Польський речник з прав дитини: за викрадення українських дітей Росію має судити трибунал

Польський речник з прав дитини: за викрадення українських дітей Росію має судити трибунал

0

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Речник із прав дитини Міколай Павляк назвав викрадення Росією українських дітей одним із воєнних злочинів, за який її треба судити у спеціальному міжнародному трибуналі. Про це повідомляє УНН з посиланням на “Польське радіо”.

Деталі

Павляк вважає, що за викрадення українських дітей Росію має судити міжнародний трибунал. Багато з викрадених українських дітей потрапляє до російських родин. В ефірі “Польського радіо 24” він сказав, що Росія таким чином порушує міжнародні конвенції.

Цитата

“Це просто злочин, один із воєнних злочинів. Треба про це голосно говорити. Не тільки вбивства і тортури. Відбирання молодого покоління — це теж воєнний злочин, і про це не слід забувати, і за це треба судити. Для цього мають теж бути створені трибунали, бо це порушення основних прав — виривання із виховання одного народу до іншого”, — сказав Павляк.

Омбудсмен сказав, що ця ситуація нагадує йому Другу світову війну, коли в Лодзі був створений німецький табір для дітей із сиротинців на земелях, що входили до Третього Рейху та Генерал-губернаторства.

Нагадаємо

Внаслідок повномасштабного вторгнення російські війська поранили в Україні щонайменше 798 дітей, вбили – 421.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…