Головна News Польща закупить у Південної Кореї 288 реактивних систем залпового вогню

Польща закупить у Південної Кореї 288 реактивних систем залпового вогню

0

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У середу Польща підписала угоду про купівлю сотень південнокорейських реактивних систем залпового вогню на тлі зусиль зі зміцнення національної оборони у світлі війни в Україні, передає УНН.

Деталі

Заступник прем’єр-міністра Маріуш Блащак, який також є міністром оборони Польщі, заявив, що системи K239 Chunmoo можна порівняти з пусковими установками HIMARS американського виробництва.

Блащак сказав, що Польща не може отримати стільки HIMARS, скільки хотіла б, за короткий час, тому звернулася до «перевіреного партнера, наших друзів» у Південній Кореї для купівлі 288 пускових установок Chunmoo, які він назвав «добре перевіреною зброю».

Міністр оборони Південної Кореї генерал-лейтенант Лі Чон Соп заявив, що угода переводить співпрацю між двома країнами на новий рівень.

У липні та вересні Польща підписала контракти на постачання танків, гаубиць та винищувачів з Південної Кореї на мільярди доларів. За словами Блащака, постачання танків і гаубиць уже розпочалося.

Очікується, що мобільні пускові установки надійдуть у продаж наступного року та будуть встановлені на вантажівки Jelcz польського виробництва.

Додамо

Польща, як і інші європейські країни та США, відправила військову техніку в Україну з початку війни. Уряд у Варшаві прагне замінити частину цього обладнання на нові закупівлі, підкреслюючи при цьому, що зброя країни призначена лише для стримування та оборони.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…