Головна News У Польщі влада і перевізники, які блокують кордон з Україною, не змогли домовитися

У Польщі влада і перевізники, які блокують кордон з Україною, не змогли домовитися

0

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Три години тривали переговори у Польщі між представниками влади та перевізниками, які блокують пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Однак вони перемовини виявилися безрезультатними. Про це пише RMF24, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що польські перевізники й надалі налаштовані продовжити блокувати рух товарів через кордон з Україною.

Перевізник Томаш Борковський заявив, що вони “не почули ніяких пропозицій, пов’язаних зі своїми вимогами”, тоді як інший перевізник Вальдемар Ящук висловив сподівання, що зустріч стане поштовхом до того, що ці вимоги виконають.

Водночас державний секретар Рафал Вебер заявив, що польський уряд не може на вимогу перевізників відновити вимогу дозволів для українських перевізників, тому що це рішення на рівні Брюсселя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страйк польських перевізників на кордоні з Україною: у черзі на пункті пропуску “Ягодин” скупчилося вже 810 фур

Проте Вабер заявив, що Варшава намагається об’єднати довкола себе інші країни для лобіювання у цьому питанні.

Він також підкреслив, що говоритиме з Києвом щодо відновлення порожніх смуг на пунктах пропуску для вантажівок, які повертаються до Польщі, та про електронну чергу.

Нагадаємо

Як повідомляв УНН, у жовтні польські перевізники анонсували, що планують страйки на українсько-польському кордоні, які можливо триватимуть два місяці. Причиною акції вони оголосили проблему надмірної конкуренції після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…