Головна News Польща обмірковує будівництво бар’єру на кордоні з Калінінградом

Польща обмірковує будівництво бар’єру на кордоні з Калінінградом

0

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Генеральний секретар правлячої партії “Право і справедливість” Кшиштоф Соболевський заявив громадському телеканалу “Польське радіо 1”, що Польща розглядає можливість будівництва бар’єру, подібного до того, який вона побудувала на кордоні з білоруссю, на кордоні з російським Калінінградом, передає УНН.

Цитата

“Нам доведеться посилити наші сили на цій ділянці кордону, а також розглянути… будівництво прикордонних укріплень, аналогічних тим, які ми зараз маємо на польсько-білоруській ділянці”, – сказав він.

“Після того, з чим нам довелося зіткнутися і з чим доводиться мати справу на польсько-білоруському кордоні, а також з урахуванням відкриття неба над Калінінградською областю для літаків з Туреччини, Сирії та білорусі, це може статися найближчими тижнями”, – сказав він, маючи на увазі збільшення числа мігрантів, що прибувають.

Деталі

Російські ЗМІ повідомляли, що Калінінград відкрив своє небо для рейсів із Близького Сходу та Азії, щоб залучити більше авіакомпаній та туристів.

Прессекретар кремля дмитро пєсков заявив журналістам на брифінгу, що росія не втручатиметься в жодне таке рішення.

“Історія щоразу доводить дурість рішень будувати стіни, тому що з роками або десятиліттями всі стіни руйнуються”, – сказав він.

Що передувало

Польща звинувачує росію та її союзника білорусь у використанні мігрантів у рамках кампанії “гібридної війни” для дестабілізації Європи, а через загострення напруженості через війну в Україні Польща побоюється повторення кризи, в якій брали участь тисячі африканських і середньоазіатських громадян.

На той час Мінськ заперечував, що спровокував ситуацію, привозячи людей, які прагнуть потрапити до Євросоюзу, натомість звинувативши Варшаву та Брюссель у гуманітарній кризі, що призвела до загибелі кількох мігрантів у прикордонних лісах.

Польща побудувала сталевий бар’єр заввишки 5,5 метра, оснащений датчиками руху та камерами, довжиною близько 187 км на кордоні з білоруссю.

Польща раніше заявляла, що прикордонники отримали кошти на будівництво “електронного бар’єру” із датчиків та камер на кордоні із Калінінградом.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…