Головна News Польща планує відправити до кордону з білоруссю до 10 тисяч військових

Польща планує відправити до кордону з білоруссю до 10 тисяч військових

0

Маріуш Блащак

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Польща планує перекинути до 10 000 військовослужбовців до кордону з білоруссю для підтримки прикордонної служби, заявив у четвер міністр оборони країни Маріуш Блащак в ефірі Польського радіо, пише УНН.

Цитата

“Близько 10 тисяч солдатів буде на кордоні. 4 тис. безпосередньо підтримуватиме прикордонну службу, 6 тис. буде в резерві”, – сказав очільник Міноборони Польщі.

Блащак повідомив, що міністерство перекидає армію “ближче до кордону з білоруссю, щоб відлякати агресора, щоб він не наважився напасти на нас”.

Доповнення

Заступник міністра внутрішніх справ Польщі Мацей Вонсік заявив у середу, що Польща направить до кордону з білоруссю додатково 2000 військовослужбовців.

Польща все більше переймається прикордонними районами після того, як найманці пвк “вагнер” прибули до білорусі минулого місяця.

Цього тижня білорусь заявила, що проводить військові навчання біля кордону.

В останні місяці в Польщі також спостерігається збільшення кількості мігрантів, здебільшого з країн Близького Сходу та Африки, які намагаються перетнути кордон.

Голова прикордонної служби Томаш Прага заявив раніше цього тижня, що цього року польсько-білоруський кордон намагався нелегально перетнути 19 000 осіб порівняно з 16 000 минулого року.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…