Головна News путін зізнався, що росія “трохи заздрить” Китаю

путін зізнався, що росія “трохи заздрить” Китаю

0

КИЇВ. 20 березня. УНН. Лідера Китаю Сі Цзіньпіна сьогодні вранці зустрічали в аеропорту “Внуково” з військовими почестями, а потім у супроводі охорони доставили в кремль на прийом до володимира путіна, пише УНН з посиланням на Bild.

Деталі

Під час зустрічі лідери обох країн використовували звернення “дорогий друже”, тим самим підкреслюючи тісні зв’язки між росією і Китаєм. Пекін і москва раніше заявляли, що мають намір поглибити співпрацю.

“За останні роки Китай зробив колосальний ривок вперед у своєму розвитку. У всьому світі це викликає непідробний інтерес, і ми навіть трошки вам заздримо”, – сказав путін на початку зустрічі з головою КНР.

На що Сі Цзіньпін відповів: “росія досягла значних успіхів у процвітанні країни під вашим керівництвом”.

Сі Цзіньпін підкреслив, що вибрав росію для першого візиту після переобрання, як і 10 років тому.

Додамо

Сьогодні ввечері путін і Сі Цзіньпін зустрінуться на діловій вечері, а завтра сторони обговорять питання економічної взаємодії та врегулювання збройного конфлікту в Україні.

Китай поки що відкрито не засудив війну росії проти України, хоч і представив “мирний план” із 12 пунктів, націлений на досягнення перемир’я між країнами, що воюють. путін повідомив, що уважно ознайомився з планом Китаю щодо врегулювання ситуації в Україні і, що росія відкрита для переговорного процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін може зателефонувати Зеленському після візиту до москви 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…