Головна News Французький уряд витримав два вотуми недовіри

Французький уряд витримав два вотуми недовіри

0

КИЇВ. 20 березня. УНН. Французький уряд у понеділок пережив два вотуми недовіри, подані опозиційними законодавцями, обуреними тим, що президент Еммануель Макрон використав особливі конституційні повноваження, щоб провести непопулярну пенсійну реформу без парламентського голосування. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Французький парламент у понеділок відхилив перший багатопартійний вотум недовіри уряду. Пропозиція отримала 278 голосів, що менше 287 голосів, необхідних для ухвалення.

Другий вотум недовіри, внесений ультраправим Національним об’єднанням також не пройшов.

Депутати від опозиції пообіцяли продовжити боротьбу проти суперечливого нового закону. Вкрай ліві NUPES і вкрай праві National Rally вже оголосили, що вони передають питання до Конституційної ради Франції, яка має ухвалити рішення щодо конституційності реформ, перш ніж вони зможуть бути реалізовані. Словом, новий закон про пенсійну реформу прийнято, але поки що не може бути реалізовано.

Протестувальники зібралися на площі Вобан у Парижі, “Макрон іде у відставку!” і “Візьміть до рук зброю”, скандували вони. Поліції вдалося відтіснити їх та перекрити доступ на площу.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…