Головна News путін не може завоювати Україну, тому він її нищить – Боррель

путін не може завоювати Україну, тому він її нищить – Боррель

0

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Весь світ є свідком системного знищення України, починаючи з її електросистеми, яка є центром функціонування будь-якого суспільства. Про це повідомив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель в інтерв’ю La Nacion, інформує УНН.

Цитата

«Він (володимир путін – ред.) не може завоювати Україну і замість того, щоб завоювати, він її нищить. Те, що ми бачимо, – систематичне знищення країни. Це можна зробити на відстані, артилерією та безпілотниками різних типів. Третина електричної інфраструктури України вже зруйнована, і мета путіна полягає в тому, щоб взимку вони не мали електрики, тепла та світла, і це спричинило ситуацію соціального стресу, яка послаблює їх опір і провокує хвилю міграції до Європи», – пояснив він.

Деталі

За його словами, політика Європейського Союзу у повномасштабній війни полягає у військовій підтримці України, економічних санкцій проти рф та дипломатії.

Також Боррель зазначив, що ЄС знизив залежність від російського газу, саме це стало розчаруванням для президента рф.

«З початку війни ми зрозуміли, що путін збирається використовувати нашу залежність. Звичайно, він думав, що ця залежність буде достатньо сильною, щоб змусити нас змінити своє ставлення. Менш ніж за п’ять місяців ми перейшли від імпорту російського газу, який становить 40% від загального обсягу, до цифри, яка сьогодні має бути нижче 8%. Ми збираємося скасувати нашу енергетичну залежність від вугілля, нафти та газу з росії. І це буде проблемою для росії, тому що їй доведеться шукати інших клієнтів для свого газу, і це буде непросто», – додав Борррель.

Доповнення

Європейський союз може затвердити новий транш військової допомоги Збройним силам України.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…