Головна News Резніков зустрівся з колегою з Норвегії: назвав передачу Україні двох NASAMS “чудовими новинами”

Резніков зустрівся з колегою з Норвегії: назвав передачу Україні двох NASAMS “чудовими новинами”

0

КИЇВ. 11 березня. УНН. Міністр оборони Олексій Резніков у Twitter повідомив, що під час зустрічі у Києві його норвезький колега Бйорн Аріль Грам оголосив про надання Україні двох установок NASAMS та навчання українського персоналу, передає УНН.

Цитата

“Був радий приймати мого норвезького колегу Бйорна Аріля ​​Грама. Ключовий пріоритет – протиповітряна оборона. Чудові новини: додаткові 2 комплектних блоки NASAMS + навчання українського персоналу. Крім того, група з Агентства оборонних закупівель України буде навчатися зі своїми норвезькими колегами. Дякуємо!” – написав Резніков.

Деталі

Крім цього, сторони обговорили питання подальшої підтримки зусиль у забезпеченні відсічі збройної агресії рф та реалізації двосторонніх проєктів для посилення спроможностей Сил оборони України.

Своєю чергою, Бйорн Арільд Грам відзначив “волю й надзвичайну спроможність українців вести боротьбу, оборонятися, стояти й героїчно відбивати агресію російської федерації”, а також повідомив про рішення Норвегії виділяти 7,5 млрд доларів на допомогу Україні протягом наступних пʼяти років. За його словами, відповідну програму подано на затвердження парламенту. 

“Норвегія приєдналася до широкої міжнародної “танкової коаліції” для того, щоб допомогти Україні з основним бойовим танком. Вже триває підготовка особового складу і найближчим часом перші танки будуть в Україні. Також допомагаємо із посиленням ППО. Ми передали комплекси короткої дальності “Містраль” і зробили внесок у роботу по системі середньої дальності NASAMS”, – поінформував норвезький міністр.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський вчора, 10 березня, зустрівся з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом. На зустрічі йшлося про посилення Збройних Сил України.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…