Головна News Розкрив карти путіну: міністр оборони Британії дорікнув Макрону

Розкрив карти путіну: міністр оборони Британії дорікнув Макрону

0

Бен Воллес

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес звинуватив французького лідера Еммануеля Макрона в тому, що той “розкрив карти” перед російським президентом владимиром путіним у ядерному питанні, пише УНН з посиланням на The Telegraph.

Деталі

Французькому президентові дорікнули у тому, що той виключив можливість завдання ядерного удару у відповідь, якщо російський президент використовує свій арсенал для нападу на Україну.

Відповідаючи на запитання щодо позиції Франції, міністр оборони Великої Британії заявив: “Це розкриває карти президента Макрона”.

“Ми вважаємо, що якби росія застосувала ядерну зброю, то це мало б серйозні наслідки для росії. Це було б порушенням табу 1945 року на застосування ядерної зброї. І це залишить її у неймовірній глобальній ізоляції”, – додав він.

Джерела в НАТО повідомили The Telegraph, що коментарі Макрона загрожують “принципам стримування”, – один з яких якраз і говорить про те, що не можна “розкривати карти” перед загрозою.

Контекст

Напередодні Макрон заявив в інтерв’ю національному телебаченню, що Франція не застосує ядерну зброю у відповідь, якщо росія вдарить по Україні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…