Головна News російська нафта подорожчала, її ціна досягла санкційного ліміту

російська нафта подорожчала, її ціна досягла санкційного ліміту

0

КИЇВ. 12 липня. УНН. Флагманський сорт російської нафти Urals подорожчав до стелі ціни, встановленої країнами G7, що свідчить про те, що здатність росії самостійно доставляти свої барелі зростає. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Ціна на нафту Urals у порту новоросійськ піднялася до 59,98 доларів за барель, наблизившись до порогового значення в 60 доларів. Якщо ціна перевищить цей поріг, це може дозволити росії показати свою незалежність в доставці нафти своїм покупцям у всьому світі, обходячи обмеження, які накладаються західними країнами, зазначає видання.

Також офіційні особи США повідомляють, що обмеження ціни існують, щоб дати покупцям важіль впливу та запобігти великим змінам у пропозиції нафти. Проте, перевищення ціни в 60 доларів за барель може збільшити здатність росії самостійно доставляти свою нафту. Ціна на нафту Urals, яка є основним типом пропозиції, який контролюється альянсом ОПЕК+, зросла в усьому світі.

В середу, ф’ючерси на нафту Brent підвищилися до 79,75 доларів за барель. Це підвищення цін на нафту може мати вплив на ринок та економіку країн, які залежать від імпорту нафти.

Доповнення

Як нещодавно повідомляв УНН, оголосила про продовження скорочення видобутку нафти на 1 млн барелів на добу, росія також скоротить видобуток на 500 тисяч барелів на добу. Після оголошення про скорочення, ціни на нафту підвищилися: нафта Brent зросла на 0,9% до $76,12 за барель станом на 11:27 ранку в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша партія нафти з рф прибула до Пакистану

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…