Головна News російський винищувач випустив сигнальні ракети по американському безпілотнику в Сирії

російський винищувач випустив сигнальні ракети по американському безпілотнику в Сирії

0

КИЇВ. 26 липня. УНН. Російський винищувач пролетів на відстані кількох метрів від американського безпілотника над Сирією та випустив по ньому сигнальні ракети. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Високопоставлений американський командувач ВПС сказав, що цей крок був спробою росіян збити з неба безпілотник MQ-9 Reaper.

Цитата

«Одна з російських ракет влучила в американський безпілотник MQ-9, серйозно пошкодивши його гвинт», — сказав у заяві генерал-лейтенант Алекс Гринкевич, голова Центрального управління ВПС США.

Доповнення

Гринкевич сказав, що оператор безпілотника, який дистанційно ним керував, утримував апарат у повітрі та повернув на домашню базу.

Контекст

В останні тижні офіційні особи США заявили, що російські винищувачі неодноразово переслідували американські безпілотники MQ-9, які виконують місії проти угруповання «Ісламська держава», переважно в західній Сирії.

За останні три тижні, за словами офіційних осіб, російські винищувачі неодноразово підлітали на небезпечній відстані від американських Reaper, запускаючи сигнальні ракети та змушуючи безпілотники виконувати маневри ухилення.

У Сирії перебуває близько 900 військовослужбовців США на постійній основі. Решта періодично змінюються, щоб виконувати місії проти бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…