Головна News Молдова скоротить кількість російських дипломатів через підозри у шпигунстві

Молдова скоротить кількість російських дипломатів через підозри у шпигунстві

0

Ніку Попеску

КИЇВ. 26 липня. УНН. Віце-прем’єр-міністр – міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску повідомив сьогодні про рішення уряду скоротити кількість акредитованих дипломатичних співробітників у посольстві росії у Кишиневі. Рішення послідувало за журналістським розслідуванням щодо нібито встановлених шпигунських систем на даху посольства рф, пише УНН з посиланням на NOI.md.

Ніку Попеску вказав, що є спроби внутрішньої дестабілізації, і їх треба припиняти.

Цитата

“Протягом кількох років я був об’єктом досить ворожих дій з боку російської федерації, значна частина яких здійснювалася через посольство російської федерації у Кишиневі. Я бачив інформацію про надмірну кількість антен на будівлі посольства. Дипломатичним службам важливо орієнтуватися на добрі відносини, але коли частина дипломатичного персоналу спрямована на зусилля щодо дестабілізації нашої країни, це щось надзвичайне. Ми дійшли необхідності обмеження кількості дипломатів, акредитованих російською дипломатією в Молдові. Про це також було поінформовано представників російської федерації”, – заявив Попеску на сьогоднішньому засіданні уряду.

Доповнення

Нещодавно опубліковане журналістське розслідування показує, що посольство рф в Кишиневі оснащено кількома антенними системами, здатними вловлювати будь-який тип сигналу на відстані. Президент країни Майя Санду заявила, що установам Республіки Молдова відомо про існування імовірних шпигунських систем.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…