Головна News росія програла вибори до трьох органів ООН через війну в Україні

росія програла вибори до трьох органів ООН через війну в Україні

0

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Цього тижня росія програла вибори до трьох органів Організації Об’єднаних Націй, що свідчить про те, що опозиція її повномасштабному вторгненню в Україну понад рік тому залишається сильною, пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Голосування в Економічній і соціальній раді ООН (ЕКОСОР), що складається з 54 членів, відбулося після схвалення шести необов’язкових резолюцій проти росії Генеральною Асамблеєю ООН, що складається зі 193 членів. Остання – 23 лютого, напередодні першої річниці вторгнення – закликав москву припинити військові дії та вивести свої війська.

Під час голосування в ЕКОСОР росія “переважною більшістю голосів” поступилася Румунії за місце в Комісії зі статусу жінок. Вона також програла Естонії членство у виконавчій раді ЮНІСЕФ, а Вірменії та Чехії – членство в Комісії із запобігання злочинності та кримінального правосуддя.

“Це чіткий сигнал від членів ЕКОСОР про те, що жодна країна не повинна обіймати посади в критично важливих органах ООН, коли вони грубо порушують Статут ООН”, – заявила посол США Лінда Томас-Грінфілд після голосування.

Однак, під час голосування за членів 14 комісій, рад і експертних груп, якими керує ЕКОСОР, росія була обрана до Комісії соціального розвитку шляхом акламації, в якій Сполучені Штати та Велика Британія відмовилися брати участь, заявивши, що вторгнення росії порушує міжнародне право та територіальну цілісність Україну.

Також спрощеним шляхом росію обрали до Міжурядової робочої групи експертів з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та звітності.

Нагадаємо

З 1 квітня росія взяла на себе почергове головування в Раді Безпеки.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав членів Радбезу ООН припиняти спроби рф зловживати своїм головуванням.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…