Головна News Світовий банк виділив Україні додаткові 500 млн доларів

Світовий банк виділив Україні додаткові 500 млн доларів

0

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Світовий банк повідомив у понеділок про виділення Україні додаткових 500 млн доларів, щоб допомогти країні у забезпеченні невідкладних потреб у витратах, викликаних російським вторгненням і війною, що триває. Про це інформує УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Фінансування з боку Міжнародного банку реконструкції та розвитку, головного кредитного підрозділу Світового банку, було підтримано кредитними гарантіями Великобританії на суму 500 млн доларів, про які було оголошено 30 вересня, йдеться в повідомленні організації.

Кредит було виділено напередодні конференції з відновлення України, що відбудеться у вівторок у Берліні, і під час якої національні лідери, експерти з розвитку та керівники компаній обговорять, як відновити Україну після завершення війни.

Цитата

“Російське вторгнення продовжує призводити до масових руйнацій української інфраструктури, включаючи водопостачання, каналізацію та електричні мережі в той час, як наближається зима, що ще більше наражає український народ на небезпеку”, — заявив президент Світового банку Девід Малпас.

“Новий раунд фінансування, виділений сьогодні, буде використано для підтримки основних державних послуг. Ми маємо намір підтримати український народ, коли він стикається з цією безпрецедентною кризою”, – йдеться у заяві.

Загалом Світовий банк виділив 13 млрд доларів як екстрене фінансування для України, з яких 11,4 млрд доларів було повністю освоєно.

Нагадаємо

У Берліні обговорять реалізацію «плану Маршалла» для України. За оцінками організаторів конференції, яка відкриється сьогодні у столиці Німеччини, на відновлення України після війни потрібно 750 млрд доларів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…