Головна News Син покійного іранського шаха висловив солідарність з Україною через обстріли безпілотників

Син покійного іранського шаха висловив солідарність з Україною через обстріли безпілотників

0

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Син покійного іранського шаха висловив солідарність з українцями, які постраждали від обстрілу російськими безпілотниками, які продав Тегеран, і закликав до нових, жорстких дій проти клерикального режиму, передає УНН з посиланням на AFP.

Цитата

“Наші серця звернені до українського народу, який захищає свій суверенітет”, – сказав Реза Пехлеві журналістам після виступу зі свого будинку у вигнанні у Вашингтоні з приводу протестів, які охопили Іран.

“Ми звинувачуємо ісламський режим не лише в тому, що він повністю знищив нашу свободу, – сказав він, – а й у тому, що тепер він також співпрацює з тими, хто ставить під загрозу суверенітет іншої країни”.

Деталі

Пехлеві сказав, що немає жодних сумнівів у тому, що клерикальна держава Ірану, яка замінила орієнтовану на Захід монархію його батька після революції 1979 року, втручається у справи світу.

“Питання не в тому, що робить іранський режим. Питання в тому, як відреагує світ і чи почне він чіткі дії, щоб засудити дії режиму за допомогою санкцій із хворобливими наслідками”, – сказав він.

Він назвав міжнародний тиск “безпрограшним – єдиний, хто може програти – це ісламський режим, і нас це не хвилює”.

Пехлеві виступає за формування в Ірані світської демократії.

У своєму виступі Пехлеві сказав, що іранці “викликали захоплення світу” більш ніж місяцем протестів, викликаних смертю 22-річної Махси Аміні, яку був заарештовано горезвісною “поліцією моралі”, яка забезпечує дотримання дрес-коду для жінок.

Пехлеві знову закликав світові держави вислати іранських послів та припинити переговори з клерикальною державою після кількох місяців безуспішних спроб відновити ядерну угоду 2015 року.

Додамо

Європейський союз та Велика Британія у четвер запровадили санкції щодо трьох іранських генералів та збройової фірми через постачання безпілотників, які у понеділок убили п’ятьох людей у ​​Києві та зруйнували електростанції та іншу життєво важливу цивільну інфраструктуру.

Представники США та Європи кажуть, що мають докази того, що росія купила іранські безпілотники, які навіть вибухають при ударі. росія та Іран на засіданні Ради Безпеки, скликаному західними країнами у середу, заперечували, що безпілотники прибули з Тегерану.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…