Головна News Техас подав до суду на Google за нібито збір біометричних даних мільйонів людей без їхньої згоди

Техас подав до суду на Google за нібито збір біометричних даних мільйонів людей без їхньої згоди

0

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Техас подав позов проти компанії Google за те, що вона нібито збирала біометричні дані мільйонів техасців без отримання згоди. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У скарзі йдеться, що компаніям, які працюють в Техасі, вже більше десяти років заборонено збирати зображення облич, голоси або інші біометричні дані людей без попередньої, інформованої згоди.

“Порушуючи цей закон, Google принаймні з 2015 року збирав біометричні дані незліченної кількості техасців і використовував їхні обличчя та голоси в комерційних цілях. Відтак по всьому штату пересічні техасці мимоволі стали дійними коровами, яких Google доїть заради прибутку”, – заявив генеральний прокурор штату Кен Пекстон. 

Як наголошується, збір даних відбувався через такі продукти, як Google Photos, Google Assistant, а також Nest Hub Max.

Google, заявив, що користувачі сервісів мали можливість відімкнути функцію біометричного збору даних.

“Генеральна прокуратура порушила справу на підставі неточних заяв і застарілих тверджень про наші налаштування. Ми завжди вбудовували функції конфіденційності в наші продукти і забезпечували надійний контроль над даними про місцезнаходження. Ми будемо рішуче захищати себе і розставляти всі крапки над “і”, – сказав представник Google Хосе Кастанеда.

Пекстон заявив, що Google нібито вводив споживачів в оману, продовжуючи відстежувати їх місцезнаходження навіть тоді, коли користувачі намагалися запобігти цьому.

“Google “продовжує відстежувати місцезнаходження користувачів за допомогою інших налаштувань і методів, які він не розкриває належним чином”, – заявив Техас.

Доповнення

Цей позов є одним з кількох, поданих різними штатами проти Google зі звинуваченнями в недобросовісній практиці щодо конфіденційності.

Зокрема, Техас, Індіана, штат Вашингтон і округ Колумбія подали позов проти Google у січні через “оманливу практику відстеження місцезнаходження”, що, як зазначається, є втручанням у приватне життя користувачів.

Нагадаємо

У липні, 2021 року, співзасновник Apple Стів Возняк закликав Google, Facebook і інші компанії не передавати особисті дані користувачів третім особам, в тому числі рекламодавцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд Австралії звинуватив Google в обмані користувачів при зборі особистих даних

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…