Головна News Смертність від COVID-19 у світі впала на 90% з лютого – ВООЗ

Смертність від COVID-19 у світі впала на 90% з лютого – ВООЗ

0

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я заявив про майже 90-відсоткове зниження смертей від COVID-19 у всьому світі порівняно з дев’ятьма місяцями раніше, що дає «привід для оптимізму», але все ж закликав бути пильними щодо пандемії, оскільки підваріанти продовжують з’являтися, передає УНН посилаючись на АР.

Деталі

Генеральний директор Тедрос Адханом Гебрейесус заявив, що минулого тижня ВООЗ зафіксувала трохи більше 9400 смертей від коронавірусу. За його словами, у лютому цього року тижнева смертність у всьому світі перевищила 75 тисяч осіб.

«Ми пройшли довгий шлях, і це, безперечно, привід для оптимізму. Але ми продовжуємо закликати всі уряди, громади та окремих людей залишатися пильними», – сказав він на віртуальній пресконференції у штаб-квартирі ВООЗ у Женеві.

«Майже 10 000 смертей на тиждень – це на 10 000 забагато для хвороби, якій можна запобігти та вилікувати».

Глава ВООЗ сказав, що показники тестування та секвенування залишаються низькими в усьому світі, розрив у вакцинації між багатими та бідними країнами все ще великий, а нові варіанти хвороби продовжують поширюватися.

ВООЗ повідомила, що кількість нових зареєстрованих випадків COVID-19 у всьому світі за тиждень, що закінчився в неділю, перевищила 2,1 мільйона, що на 15% менше, ніж минулого тижня. Кількість смертей за тиждень знизилася на 10% порівняно з попереднім тижнем.

Загалом ВООЗ повідомила про 629 мільйонів випадків і 6,5 мільйонів смертей, пов’язаних з пандемією.

Технічний керівник ВООЗ з COVID-19 Марія Ван Керкхове, послалася на «значну недооцінку» справжньої циркуляції вірусу, оскільки нагляд і тестування знизилися разом із падінням випадків. Вона вказала, що спалах коронавірусу «все ще є пандемією, і він все ще досить швидко поширюється по всьому світу».

Найбільше нових зареєстрованих випадків за тиждень було в Японії, понад 401 000, що на 42% більше, ніж минулого тижня. За нею йдуть Корея, США, Німеччина та Китай, де за тиждень було зареєстровано понад 219 000 нових випадків, що на 15% менше, ніж минулого тижня.

У Китаї за тиждень зафіксовано 539 смертей, пов’язаних з COVID-19, що на 10% більше, ніж минулого тижня.

Додамо

Незважаючи на те, що цифри залишаються відносно низькими, Китай неухильно проводить сувору політику нульового поширення COVID-19 із карантинами, блокуванням і щоденними обов’язковими тестуваннями, що час від часу викликає протести.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…