Головна News “Сторони повинні продовжувати переговори”: у Китаї прокоментували призупинення росією ядерного договору

“Сторони повинні продовжувати переговори”: у Китаї прокоментували призупинення росією ядерного договору

0

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Посол Китаю в ООН Чжан Цзюнь, коментуючи заяву російського диктатора володимира путіна про призупинення Договору про стратегічні наступальні озброєння, заявив, що сторони повинні “продовжити діалог для пошуку хорошого рішення”. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

“Ми завжди дотримуємося думки, що ядерну війну не можна виграти і ніколи не слід вести”, – заявив у вівторок журналістам посол Китаю в ООН Чжан Цзюнь.

Чжан сказав, що новий договір СНО та інші документи є важливими для архітектури глобальної безпеки, додавши, що “з цих важливих питань зацікавлені сторони повинні продовжувати переговори одна з одною, щоб знайти хороше рішення”.

Доповнення

Російський диктатор володимир путін під час свого виступу до федеральних зборів рф 21 лютого заявив, що росія призупинила участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння, а також готова до випробування ядерної зброї.

Пізніше міністерство закордонних справ рф зазначило, що ця дія є “зворотною” і що, попри оголошення путіна, москва “дотримуватиметься обмеження щодо ядерних озброєнь, встановленого договором”.

Нагадаємо

Речник прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака заявив, що Лондон сподівається, що президент рф володимир путін перегляне “необдумане рішення” призупинити участь росії у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…