Головна News США заарештували ще чотирьох підозрюваних у змові з метою вбивства президента Гаїті

США заарештували ще чотирьох підозрюваних у змові з метою вбивства президента Гаїті

0

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Федеральні агенти США заарештували у Флориді чотирьох підозрюваних за підозрою в причетності до змови, яка призвела до вбивства президента Гаїті Жовенеля Моіза в 2021 році, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

За даними Міністерства юстиції, наразі під вартою у США перебувають одинадцять осіб у зв’язку із вбивством.

Троє нових обвинувачених – Антоніо “Тоні” Інтріаго, власник Counter Terrorist Unit Security, Архангел Претель Ортіс і Уолтер Вейнтемілла, голова Worldwide Capital Lending Group, звинувачуються в підтримці змови з метою викрадення або вбивства президента Гаїті, заявила влада США на брифінгу.

Офіційні особи додали, що четвертого обвинуваченого, Фредеріка Бергмана, звинувачують у змові з метою контрабанди балістичних жилетів для колишніх колумбійських солдатів, які здійснили смертельний постріл у Моіза.

Інтріаго – американський бізнесмен венесуельського походження, а Претель Ортіс – громадянин США колумбійського походження. Обох було затримано у Південній Флориді, повідомили журналістам у Міністерстві юстиції.

Офіційні особи додали, що громадянин США Вейнтемілла позичив CTU Security понад 170 000 доларів для фінансування їхніх операцій на Гаїті.

Доповнення

Раніше цього місяця вдова президента Мартіна Моіс, яку було застрелено під час нападу, але вона вижила, закликала до створення спеціального трибуналу ООН для розслідування вбивства, заявивши, що справу було заблоковано протягом 19 місяців.

Моіса було застрелено у приватному будинку в липні 2021 року. Влада заявила, що початковий план полягав у тому, щоб затримати Моіза, змусити його сісти в літак і доставити в невідоме місце, але, згідно з судовими документами, цей план провалився, коли підозрювані не змогли знайти літак та достатню кількість зброї.

Тим часом, досі не відбулися судові слухання у справі понад 40 підозрюваних, заарештованих на Гаїті.

У жовтні Організація Об’єднаних Націй запропонувала направити на Гаїті сили швидкого реагування для боротьби з ескалацією насильства з боку озброєних банд, чиї бої за територію призвели до сотень загиблих та тисяч вимушених переселенців.

Останні арешти у Сполучених Штатах відбулися за день до того, як лідери карибського блоку КАРІКОМ зустрінуться на триденній конференції, на якій очікується, що ситуація на Гаїті стане одним із головних питань.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…