Головна News США запровадили санкції проти 42 китайських компаній через військову підтримку росії

США запровадили санкції проти 42 китайських компаній через військову підтримку росії

0

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. У п’ятницю Міністерство торгівлі США додало 42 китайські компанії до списку експортного контролю через їхню підтримку російського військово-промислового комплексу та постачання російському сектору американських інтегральних схем. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Окрім китайських компаній, до списку експортного контролю долали суб’єкти господарювання з Фінляндії, Німеччини, Індії, Туреччини,.Об’єднаних Арабських Еміратів і Великої Британії.

Зазначається, що інтегральні схеми, які компанії постачали росіянам, містять мікроелектроніку, яку Росія використовує для систем точного наведення в ракетах і безпілотниках, запущених проти цивільних цілей в Україні.

Цитата

«Сьогоднішні санкції дають чіткий сигнал: якщо ви постачаєте російському оборонному сектору технології американського походження, ми про це дізнаємося і вживемо відповідних заходів», — сказав у заяві помічник міністра з питань експорту Метью Аксельрод.

Доповнення

Дії США відбуваються в той момент, коли російське вторгнення в Україну триває вже другий рік, та коли відбувся російський ракетний удар по селу на Харківщині, внаслідок якого загинуло щонайменше 52 людини.

Йдеться про список юросіб, до якого вносяться компанії, які США вважає загрозою національній безпеці або зовнішній політиці країни. Для торгівлі з компаніями зі списку постачальники повинні отримувати урядові дозволи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили ще двох російських дипломатів персонами “non grata” — ЗМІ

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…