Головна News США провели випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети

США провели випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети

0

КИЇВ. 20 квітня. УНН. США провели випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу Повітряних Сил США.

Цитата

“19 квітня о 05:11 ранку за тихоокеанським часом об’єднана команда льотчиків Командування глобального удару ВПС та екіпаж ВМС здійснила запуск неозброєної міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, оснащеної одним тестовим апаратом повернення в атмосферу, з бази Ванденберг, Каліфорнія”, – йдеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили у Повітряних Силах США, цей випробувальний запуск є частиною звичайних і періодичних заходів, спрямованих на демонстрацію того, що засоби ядерного стримування Сполучених Штатів є безпечними, надійними та ефективними для стримування загроз XXI століття та заспокоєння союзників.

Наголошується, що такі випробування проводилися понад 300 разів раніше, і це випробування не є результатом поточних світових подій.

“Стратегічне стримування є найважливішою місією наших ВПС. Цей тестовий запуск підтверджує те, що наші союзники та партнери вже знають — ми завжди готові захищати Сполучені Штати за допомогою боєздатних ядерних сил у будь-який час, у будь-якому місці, за наказом, щоб завдати глобального удару”, — сказав генерал Томас А. Бюсьєр, командувач Глобальним ударним командуванням ВПС. 

Доповнення

Minuteman III – це американська міжконтинентальна балістична ракета, яка стоїть на озброєнні у ВПС США з 1970 року. Максимальна дальність польоту сягає 13000 кілометрів. Ця ракета піддається постійній модернізації і, як наслідок, нові версії регулярно випробовуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея запустила ракету у сторону Східного моря

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…