Головна News США продають нафту зі стратегічного резерву для боротьби з високими цінами

США продають нафту зі стратегічного резерву для боротьби з високими цінами

0

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Міністерство енергетики США повідомило в п’ятницю, що Сполучені Штати продали партію нафти обсягом 10,15 млн барелів зі стратегічного нафтового резерву восьми компаніям, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Вперше запропонований у вересні продаж є частиною раніше оголошеного плану президента США Джо Байдена продати 180 мільйонів барелів нафти з резерву для боротьби з високими цінами на нафту після вторгнення росії в Україну.

Компанії, які отримали нафту, – Equinor Marketing and Trading, Marathon Petroleum Supply and Trading LLC, Valero Marketing and Supply Company, Motiva Enterprises, Macquarie Commodities and Trading US LLC, Atlantic Trading & Marketing Inc, Phillips 66 Company та Shell Trading Company.

Наразі продано близько 165 мільйонів барелів, що є найбільшим показником за історію стратегічного нафтового резерву, з травня. Поставки відбудуться у листопаді.

Адміністрація Байдена заявила, що з резерву можуть продати більше нафти – після цьоготижневого рішення ОПЕК+, групи, до якої входять Саудівська Аравія та росія, скоротити видобуток нафти на 2 мільйони барелів на день.

Доповнення

Тим часом ціни на нафту підскочили приблизно на 4% до п’ятитижневого максимуму в п’ятницю, знову піднявшись цього тижня після рішення ОПЕК+ про найбільше скорочення видобутку з 2020 року, попри побоювання щодо можливої рецесії та зростання відсоткових ставок.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…