Головна News Прем’єр Польщі запропонував використати заморожені російські активи на відбудову України та вирішення енергетичної кризи в ЄС

Прем’єр Польщі запропонував використати заморожені російські активи на відбудову України та вирішення енергетичної кризи в ЄС

0

Матеуш Моравецький в Чехії

Джерело: PAP/Radek Pietruszka

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вказав на заморожені російські кошти в ЄС як можливе джерело відбудови України після війни і розв’язання проблем із цінами на енергоносії. Про це повідомляє “Польське радіо”, передає УНН.

Деталі

Польща пропонує використати частину заморожених російських активів для допомоги європейцям у енергетичній кризі. Таку ідею у Празі на неформальному саміті Європейської ради представив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький. Глава уряду визнав, що це одна з наступних пропозицій через відсутність компромісу у ЄС, наприклад, щодо лімітів ціни на газ.

Цитата

“Я вказав на одне джерело, що можна порівняно легко отримати, коли йдеться про кошти. А саме — заморожені активи Російської Федерації. Це величезні активи, приблизно 350 млрд євро. І сьогодні можна здобути ці кошти для добра України, яку потрібно відбудовувати на ці кошти. Але також для потреб жителів ЄС і для потреб жителів Польщі”, — наголосив Моравецький.

Наступний формальний саміт ЄС, на якому будуть прийняті формальні рішення, відбудеться уже за два тижні у Брюсселі.

Нагадаємо

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про створення Європейським Союзом спеціального фонду в розмірі 100 млн євро, за допомогою якого Україна зможе здійснювати прямі закупівлі військової техніки.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…