Головна News США та Південна Корея цього місяця почнуть великомасштабні повітряні навчання

США та Південна Корея цього місяця почнуть великомасштабні повітряні навчання

0

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Південна Корея і США готуються до початку великомасштабних повітряних навчань до кінця цього місяця на тлі напруженості , що росте, на Корейському півострові, пише УНН.

Деталі

За повідомленнями місцевих ЗМІ, повітряні навчання розпочнуться з 31 жовтня по 4 листопада за участю американських літаків-невидимок F-35B та близько 140 бойових літаків з Південної Кореї, включаючи винищувачі F-35A, F-15 та KF-16.

Військові США планують розгорнути близько 100 літаків, у тому числі винищувачі-невидимки F-35B з американської бази в Японії, повідомило агентство Yonhap з посиланням на неназваних південнокорейських офіційних осіб.

У понеділок сили оборони Сеула також розпочали щорічні військові навчання, спрямовані на спостереження за Північною Кореєю, зберігаючи позицію екстреного реагування на будь-яку загрозу з боку Пхеньяну.

“Заплановані навчання спрямовані на перевірку систем спільних повітряних операцій воєнного часу між військово-повітряними силами Південної Кореї та США та підвищення їхньої бойової готовності”, – сказав офіційний представник.

Чиновник додав, що Австралія також приєднається до навчання.

Раніше

У неділю президент Південної Кореї попередив, що Північна Корея, як очікується, проведе сьоме ядерне випробування будь-коли після недавніх ракетних випробувань.

Раніше, у п’ятницю, Північна Корея запустила ще одну балістичну ракету малої дальності (SRBM) у бік Східного моря через два дні після запуску двох стратегічних крилатих ракет великої дальності за участю підрозділів, які використовують “тактичну ядерну зброю”.

4 жовтня американські та південнокорейські сили провели спільні навчання з бойовою стріляниною після того, як Північна Корея вперше за п’ять років випустила ракету над Японією.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…