Головна News У Батумі прибув круїзний лайнер з російськими туристами: грузини вийшли на акцію протесту

У Батумі прибув круїзний лайнер з російськими туристами: грузини вийшли на акцію протесту

0

фотогалерея

КИЇВ. 27 липня. УНН. У грузинське місто Батумі у четвер прибув круїзний лайнер Astoria Grande, на борту якого перебували російські туристи. Деякі з них заявили, що “росія звільнила Абхазію від грузин” і розповіли, що були на території Абхазії. У відповідь на це в Батумі та Тбілісі грузини вийшли на акцію протесту, пише УНН з посиланням на “Новости-Грузия”, “Эхо Кавказа”.

Деталі

Зазначається, що на борту лайнера перебувало близько 800 туристів, більшість з них – громадянини росії. У інтерв’ю місцевим ЗМІ одна з туристок розповіла, що їздила до Абхазії, що є порушення закону країни “Про окупацію”.

“Ми (росіяни, – ред.) звільнили від вас Абхазію. Вони просили нас про допомогу. Ви йшли до них із танками. Ми бачили ці танки. Я була в Абхазії. Ми бачили будинки без вікон. Будинки були зруйновані вами”, – розповіла інша росіянка.

У відповідь грузинські громадські активісти вийшли на акцію протесту “Російський корабель іди на **й” у Батумському порту. Вони розгорнули плакати з такими написами, як “росія позбавляє нас нашої батьківщини, життя і майбутнього”, “ні політиці обрусіння”, “уряд Грузії не зможе зробити з грузинського народу росіян”. Біля будівлі парламенту у Тбілісі спалили російський прапор.

Депутат від партії “Лело” Саломе Самадашвілі, реагуючи на інцидент заявив: “На нашу територію в’їхали люди, громадяни росії, які прямо заявляють, що порушили закон про окупацію, побували в Абхазії і заявляють, що росія звільнила Абхазію від грузинів”.

Своєю чергою, член політради партії “За Грузію” Бека Лілуашвілі сказав, що влада створила “комфортну ситуацію” для людей, які не визнають цілісність Грузії. А генсек “Мрії” Каха Каладзе відзначив, що на політиків “покладається величезна відповідальність”, щоб вони зробили “відповідні кроки”.

В Агентстві морського транспорту Грузії повідомили, що лайнер ходить під прапором Палау, його обслуговує турецька круїзна компанія. Прибуття судна має комерційний характер, він зареєстрований на Сейшельських островах на компанію Goodwin Shipping Limited і не перебуває під міжнародними санкціями.

Як повідомляють видання, круїзний лайнер Astoria Grande залишив порт Батумі раніше запланованого, увечері 27 липня, під свист учасників акції протесту та під гімн Грузії.

Нагадаємо

У Батумі туристів із рф назвали образливими словами та побили через скаргу на відсутність електропостачання в елітному житловому комплексі Batumi View.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…