Головна News У Китаї запрацювала найбільша у світі гідросонячна електростанція

У Китаї запрацювала найбільша у світі гідросонячна електростанція

0

КИЇВ. 1 липня. УНН. У Китаї на повну потужність запрацювала найбільша у світі високогірна гідросонячна електростанція, яка виробляє електроенергію за допомогою водяного світла. Про це пише УНН з посиланням на китайське державне видання CGTN.

Деталі

Станція, розташована в басейні річки Ялонг в південно-західному Китаї. Вона є найбільшою та найвисокогірнішою гідросонячною електростанцією у світі. Її загальна площа становить близько 1667 гектарів, а встановлена потужність – один мільйон кіловат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКитайські компанії розробляють власні платформи ШІ, щоб конкурувати з Google і Microsoft

Щорічно вона здатна виробляти в середньому два мільярди кіловат-годин електроенергії. Це дозволить скоротити викиди вуглекислого газу на понад 1,6 мільйона тонн на рік.

Доповнення

Станція забезпечить потреби 700 тисяч домогосподарств упродовж року. Загалом вона здатна повністю зарядити 15 000 електромобілів із запасом ходу 550 кілометрів лише за одну годину.

Нагадаємо, керівник космічного командування Великої Британії Пол Годфрі заявив, що Китай почне видобувати корисні копалини на Місяці та астероїдах вже найближчими десятиліттями.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…