Головна News У Польщі горить склад з понад 5 000 кубометрів хімікатів

У Польщі горить склад з понад 5 000 кубометрів хімікатів

0

фотогалерея

КИЇВ. 23 липня. УНН. У польському селі Пшилеп вже добу не можуть погасити пожежу на складі з хімікатами. На місці працюють 200 пожежників з 60 одиницями техніки, повідомляє RFM24.

Деталі

У польському селі Пшилеп, що розташоване у Любуському воєводстві поряд з містом Зелена Гура, вже добу не можуть погасити пожежу на складі, на якому зберігалося понад 5 000 кубометрів хімічних речових.

“За оцінками пожежників, у будівлі, яка загорілася, було близько 5 000 кубометрів хімічних відходів. Там можна знайти практично всю таблицю Менделєєва. Гасіння такого типу пожеж може зайняти багато годин”, – розповів про специфіку пожеж на сміттєзвалищах колишній речник Державної пожежної служби Павел Фрончак.

Він пояснив, що на першій фазі пожежі, ще в суботу, була знищена частина даху будівлі.

Водночас речник любуських пожежників Аркадіуш Каньяк повідомив, що на місці працюють 200 пожежників з 60 одиницями техніки. Наразі пожежа не має можливості поширюватися і не загрожує сусіднім будівлям.

Воєводська інспекція з охорони навколишнього середовища та пожежна служба досліджують концентрацію хімічних речовин у повітрі. Як повідомив Любуський воєвода Владислав Дайчак, останні аналізи показують, що хмара не становить загрози для здоров’я та життя мешканців.

Дайчак додав, що служби готові до евакуації мешканців із загрозливих районів.

“Ми готові в будь-який момент розпочинати евакуацію. Вона, безумовно, буде проведена ефективно, якщо тільки результати покажуть, що існує якась небезпека”, – сказав політик.

Також він зазначив, що автобуси та місця для людей, яких можливо доведеться евакуювати, вже підготовлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісові пожежі в Європі: у Швейцарії евакуюють жителів постраждалих районів

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…