Головна News У США проведуть телефонну розмову щодо росіян, які втекли на Аляску

У США проведуть телефонну розмову щодо росіян, які втекли на Аляску

0

Джерело: Google Maps

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Посольство росії у Вашингтоні повідомило, що його дипломати проведуть “телефонну розмову” з двома росіянами, які втекли на Аляску, задля уникнення призову в армію. Про це інформує УНН з посиланням на CNN.

Цитата

“Посольство в курсі ситуації із затриманими російськими громадянами в штаті Аляска. Сьогодні ми отримали повідомлення про це від Анкориджського відділення Митно-прикордонної служби США”, – сказала начальник консульського відділу США Надія Шумова.

Контекст

Двоє громадян рф втекли від мобілізації в США, діставшись човном з Чукотки до острова Святого Лаврентія (штат Аляска), де були затримані береговою охороною. Вони повідомили місцевим жителям, що припливли із селища Егвекінот на Чукотці (приблизно 500 кілометрів морем).

Як заявив губернатор штату Майк Данліві, росіян доставили до Анкоріджу. За його словами, влада не очікує “постійного потоку” біженців.

“Громадяни росії повідомили, що вони втекли з однієї з прибережних громад на східному узбережжі росії, щоб уникнути обов’язкової військової служби”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…