Головна News У Японії спостерігається безпрецедентне зростання кількості жертв нападу ведмедів

У Японії спостерігається безпрецедентне зростання кількості жертв нападу ведмедів

0

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. У 2023 році в Японії кількість людей, на яких напали ведмеді, зросла безпрецедентними темпами. Припускають дикі тварини шукають їжу перед сплячкою в неврожайний рік на горіхи. Про це пише Kyodo News, передає УНН.

Деталі

Згідно з даними Міністерства навколишнього середовища, у період з квітня по вересень загалом 109 людей постраждали у Японії від ведмедів, двоє смертельно.

Напади ставалися переважно у північній частині головного японського острова Хонсю. Ця цифра є найвищою з 2007 року, коли уряд розпочав вести таку щомісячну статистику.

Влада стверджує, що можливою причиною надзвичайно високої кількості зустрічей у Японії цього року могло бути те, що популяція ведмежат зросла через те, що минулого року в їх раціоні було багато букових горіхів і жолудів.

У той же час цього року спостерігається поганий сезон горіхів, що змушує ведмедів виходити на більші території, в тому числі поблизу місць проживання людей, щоб шукати їжу, коли вони готуються до сплячки.

Зустрічі з ведмедями можуть статися «де завгодно», японців закликають вживати належних заходів, бути обережними та пильними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Канаді ведмеді грізлі напали на двох людей: постраждалі загинули

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…