Головна News Франція не застосує ядерну зброю проти росії в разі удару по Україні – Макрон

Франція не застосує ядерну зброю проти росії в разі удару по Україні – Макрон

0

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Франція не застосує ядерну зброю у відповідь, якщо росія вдарить по Україні. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрона в інтерв’ю France 2, пише УНН з посиланням на Le Figaro.

Деталі

“Я завжди говорив правду французам. (…) росія має ядерну зброю. Франція теж. Щодо цього наша доктрина зрозуміла. Стримування працює. Що менше ми говоримо про це, то менше ми розганяємо загрозу і більше довіри до нас. Занадто багато людей говорять про це”, – сказав Макрон, відповідаючи на запитання про “ризик ядерного апокаліпсису”, про який говорив Джо Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден дав свій прогноз щодо застосування ядерної зброї путіним. Пентагон готовий до такого сценарію

“Наша доктрина заснована на фундаментальних інтересах нації, і їх дуже чітко визначено. Якби в Україні відбулася ядерна балістична атака, ці інтереси не ставилися б під сумнів”, – сказав французький президент.

На запитання журналіста про те, чи це означає, що такі дії не принесуть ядерної реакції з боку Франції, він відповів: “Це очевидно”.

“Наша доктрина полягає у тому, щоб уникнути будь-якої ескалації конфлікту. Він не має розширюватись географічно чи вертикально, наприклад, з використанням хімічної зброї”, – додав Макрон.

Нагадаємо

Якщо росія вирішить завдати ядерного удару по Україні – це спричинить “фізичну відповідь” від Північноатлантичного Альянсу.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…