Головна News Світ надіслав чіткий сигнал: росія не може стерти з карти суверенну державу – Байден про резолюцію ООН

Світ надіслав чіткий сигнал: росія не може стерти з карти суверенну державу – Байден про резолюцію ООН

0

Джо Байден

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Ухвалена Генеральною асамблеєю ООН резолюція, яка засуджує спробу росії анексувати окуповані території України, посилає чіткий сигнал для рф: не можна просто взяти і стерти з карти суверенну державу. Про це йдеться у заяві президента США Джо Байдена за підсумками голосування ГА ООН у середу, пише УНН.

Цитата

«Сьогодні переважна більшість країн світу – великих і малих, які представляють широкий спектр ідеологій та урядів – проголосували за захист Статуту Організації Об’єднаних Націй і засудили незаконну спробу росії силою анексувати українську територію… Зазіхаючи на основні положення Статуту ООН, росія підриває самі основи міжнародного миру та безпеки. Ставки цього конфлікту очевидні всім, і світ надіслав чіткий сигнал у відповідь: росія не може стерти з карти суверенну державу. росія не може змінити кордону силою. росія не може захопити територію іншої країни як свою власну», – заявив Байден.

Деталі

Як зазначає американський лідер, Україна має ті самі права, що й будь-яка інша суверенна країна, вона повинна мати можливість обирати своє майбутнє, а її народ повинен мати можливість мирно жити в межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція ООН про територіальну цілісність України: чим важливий документ і як росія намагалася перешкодити його ухваленню

«Через майже вісім місяців цієї війни світ щойно продемонстрував, що він більш згуртований і рішучіший, ніж будь-коли, щоб закликати росію до відповіді за її порушення. Разом із Генеральною Асамблеєю ООН ми не зазнаємо незаконних спроб анексії чи силового захоплення землі сусіда. Ми відстоюватимемо міжнародне право, Статут ООН, права та захисту, які він надає Україні та її народу – і кожній державі та народу в усьому світі», – сказано в заяві, опублікованій Білим домом.

Нагадаємо

12 жовтня абсолютна більшість країн ООН проголосувала за проект резолюції, яка засуджує спробу Росії анексувати чотири українські окуповані регіони. Так, за резолюцію проголосувало 143 країни, проти – 5, 35 країн утрималися від голосування.

Серед тих, хто був проти резолюції – КНДР, білорусь, Нікарагуа, Сирія та росія.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…