Головна News Через війну з Україною у рф почалася паливна криза – ЗМІ

Через війну з Україною у рф почалася паливна криза – ЗМІ

0

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Паливна криза почалася в росії через війну з Україною. Про це виданню BILD повідомив аналітик нафтогазової галузі Михайло Крутіхін, передає УНН.

Цитата

“Паливо потрібне військовим. І перші ознаки дефіциту проявилися на таких територіях, як окупований Крим, південні райони росії, де має розпочатися жнива. Там паливо потрібне, а все паливо поглинають військові. І тепер уже все це перекинулося на внутрішні райони росії. У Самарській області оголосили, що може не вистачити пального на АЗС, хоча там поруч знаходяться три НПЗ компанії „Роснефть“. І навіть на Далекому Сході відчувається нестача палива”, — додав Крутіхін.

Деталі

Згідно з оцінками аналітика компаніям рф вигідніше постачати нафту і нафтопродукти за кордон, ніж на внутрішній ринок. За його даними, зараз біржова ціна бензину в росії — 65-70 рублів за літр, з яких 70% — це податки.

Крутіхін підкреслив, що російська влада сама обмежила можливості нафтовиків, коли наполовину скоротила компенсацію нафтовим компаніям за те, що вони продавали нафту на внутрішньому ринку за більш-менш прийнятними цінами. Уряд урізав компенсацію нафтовикам, щоб мати можливість фінансувати військові витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частка російської нафти в ЄС за два роки зменшилася майже в 15 разів, а торгівля вугіллям — припинилася

Нагадаємо

Раніше УНН писав, посилаючись на дані російських ЗМІ про те, що в росії дефіцит палива. На багатьох заправках країни-окупантки зникли деякі види бензину і дизель.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…