Головна News Чехія забороняє в’їзд для росіян за туристичними візами

Чехія забороняє в’їзд для росіян за туристичними візами

0

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Чехія вводить заборону на в’їзд громадян російської федерації за туристичними шенгенськими візами з 25 жовтня. Про це йдеться в заяві пресслужби МЗС Чехії, пише УНН.

Цитата

“Поки в Україні російські ракети падають на дитячі майданчики і на людей, які просто їдуть на роботу, щоденно через міжнародний аеропорт до Чехії виїжджають до 200 громадян рф. Саме тому ми домовилися, що у в’їзді буде відмовлено тим громадянам росії, які прибувають на територію Чехії через зовнішні кордони Шенгенської зони – через наш міжнародний аеропорт – із метою туризму, спорту чи культури”, – заявив міністр закордонних справ Ян Ліпавскі.

Деталі

За словами міністра, цей захід застосовуватиметься до мандрівників із чинною шенгенською візою, виданою будь-якою країною-членом Євросоюзу.

Крім того, Чехія дозволила українським студентам вступати до чеських університетів, навіть якщо вони отримали тимчасовий захист в іншій країні ЄС, а білоруським студентам – дозволила в’їжджати на територію.

Додамо

26 вересня Польща заборонила в’їзд громадянам росії на свою територію повітрям і морем.

Контекст

ЄС досяг політичної домовленості про припинення дії угоди про спрощення візового режиму з росією, крок, який значно скоротить кількість віз, які росіянам видають держави-члени ЄС.

Естонія, Латвія і Фінляндія спочатку пропонували повну заборону на туристичні візи для росіян на території всього ЄС.

Повне призупинення дії візової угоди в серпні відбулося після того, як ЄС частково призупинив дію угоди в лютому, головним чином щодо чиновників, дипломатів і бізнесменів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…