Головна News Швеція відхилила вимогу росії в участі у розслідуванні щодо аварій на газопроводах “Північний потік”

Швеція відхилила вимогу росії в участі у розслідуванні щодо аварій на газопроводах “Північний потік”

0

Витоки газу на газопроводі “Північний потік”

Джерело: Берегова охорона Швеції

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон заявила, що Швеція відмовить росії в доступі до свого розслідування щодо вибухів на газопроводах “Північний потік”. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Цитата

“Попередні розслідування в Швеції є конфіденційними, і це, очевидно, також стосується й цього випадку”, — сказала Андерссон під час пресконференції на базі військово-морських сил Швеції.

Деталі

Росія вимагає залучити її до розслідування збитків свою владу та державну газову компанію “Газпром”. Андерссон повідомила, що її офіс працює над відповіддю на російський лист, який надійшов минулого тижня.

Служба безпеки Швеції дійшла висновку, що причиною витоку на газопроводах “Північний потік” стали підводні вибухи. Андерссон зазначила, що шведська влада координує дії з Данією та Німеччиною.

“Це сталося у винятковій економічній зоні Швеції, а не на її території, тому це не напад на Швецію, але це серйозно, не в останню чергу з огляду на напружену ситуацію з політикою безпеки”, — сказала Андерссон, — нам, на жаль, потрібно бути готовими до того, що можуть статися інші інциденти”.

Нагадаємо

Усі чотири витоки на газопроводах “Північний потік” сталися біля датського острова Борнхольм, два відбулися у винятковій економічній зоні сусідньої Швеції, а два інші – у данській.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…