Головна News Ядерний витік у рф: з уральського комбінату евакуйовано весь персонал

Ядерний витік у рф: з уральського комбінату евакуйовано весь персонал

0

КИЇВ. 14 липня. УНН. У росії в уральському електрохімічному комбінаті у цеху збагачення урану розгерметизувався балон із ядерним паливом, що спричинило витік радіоактивних речовин. Внаслідок інциденту загинула одна людина, а персонал цеху евакуйовано, повідомляє УНН із посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

14 липня 2023 року о 9:13 ранку за місцевим часом на уральському електрохімічному комбінаті у Свердловській області стався інцидент із гексафторидом урану. Розгерметизувався контейнер об’ємом один кубометр, що спричинило витік радіоактивних речовин.

У держкорпорації “росатом”, якій належить завод, стверджують, що інцидент локалізований та не створює ризиків для населення. Та наразі там проходить санітарна обробка цеху.

Також росЗМІ повідомляють про одного загиблого, не вказуючи його ім’я та посаду. Проте “росатом” називає цю людину “постраждалою”, не підтверджуючи інформацію про її загибель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доставляють міни та вибухові речовини: у ГУР заявили, що ворог продовжує мінування ЗАЕС

Ще росЗМІ повідомляють, що понад 100 робітників уральського електрохімічного комбінату будуть обстежені в новоуральській лікарні після інциденту з гексафторидом урану.

Глава новоуральська, де розташований завод, в’ячеслав тюменцев закликав мешканців міста “не піддаватися паніці” та “не розповсюджувати повідомлення через месенджери”.

“Бережіть близьких, поясніть знайомим і рідним, що небезпеки немає. Ситуація перебуває під контролем”, – написав він.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…