Головна News Японія та Австралія оновили пакт про безпеку проти китайської загрози

Японія та Австралія оновили пакт про безпеку проти китайської загрози

0

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Японія та Австралія підписали нову двосторонню угоду про безпеку, яка охоплює співробітництво в галузі збройних сил, розвідки та кібербезпеки, щоб протистояти погіршенню перспектив безпеки, викликаному зростаючою наполегливістю Китаю. Про це УНН інформує посилаючись на Associated Press.

Деталі

Оновлення Спільної декларації про співробітництво в галузі безпеки, пакту, вперше підписаного в 2007 році, коли підйом Китаю викликав менше занепокоєння, став головним підсумком зустрічі прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіди зі своїм австралійським колегою Ентоні Альбанезе у місті Перт.

Він заснований на угоді про взаємний доступ, яку Кісіда підписав у січні з тодішнім прем’єр-міністром Австралії Скоттом Моррісоном, яка усуває перешкоди для проведення спільних військових навчань в обох країнах.

Це перша подібна угода, укладена Японією з якоюсь країною, крім США.

Декларація охоплює військову взаємодію, розвідку, кібербезпеку, операції у космосі, правоохоронні органи, логістику та захист телекомунікацій.

У декларації також йдеться про співпрацю і «опір економічному примусу та дезінформації» – загрозам, у яких широко звинувачують Китай.

Доповнення

Візит Кісіди на щорічний двосторонній саміт є його четвертою зустріччю з Альбанезе з того часу, як у травні було обрано уряд австралійського лідера.

Вперше вони зустрілися в Токіо, через два дні після виборів, на саміті Чотиристороннього діалогу з питань безпеки, більш відомого як «Квадрат», на якому Албанезе та Кісіда зустрілися разом із президентом США Джо Байденом та прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Рішення провести зустріч у Перті – столиці штату Західна Австралія, яка забезпечує більшу частину зрідженого природного газу Японії та пшениці, з якої виробляється локшина удон, стало символом тісних економічних зв’язків між двома країнами.

Австралія забезпечує більшу частину енергії Японії у вигляді ЗПГ та вугілля.

Австралійські поклади найважливіших мінералів, таких як сурма, кобальт, літій, марганцева руда, ніобій, вольфрам та ванадій, входять до п’ятірки найбільших у світі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…