Головна News Ізраїль атакував завод зі збирання іранських дронів

Ізраїль атакував завод зі збирання іранських дронів

0

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. В околицях Дамаска в Сирії 21 жовтня знищено лінію складання іранських безпілотників. Про це повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини  SOHR, яка базується у Великій Британії, передає УНН.

Цитата

«Згідно з джерелами SOHR, військову логістику та обладнання, що використовували для складання безпілотників іранського виробництва в районі військового аеропорту Дімас у західній частині Ріф-Дамашка, було знищено після прямого обстрілу ізраїльськими ракетами. Радар і злітно-посадкова смуга також були націлені на аеропорт. Однак поки що про постраждалих не повідомляється», – йдеться в повідомленні.

Деталі

У січні 2022 року партії зброї, боєприпасів і деталей для виробництва дронів прибули до військового аеропорту Дімас у західній сільській місцевості Дамаска та аеропорту Т4 у сільській місцевості Хомса, повідомили надійні джерела SOHR.

Варто зазначити, що Іран і підтримувані ним ополченці останнім часом практично повністю контролювали військовий аеропорт Дімас.

Крім того, члени «Хізбалли» проводили бурові роботи в аеропорту і навколо нього для зберігання стратегічної зброї, доставленої Іраном у район, розташований недалеко від сирійсько-ліванського кордону. Джерела Сирійської обсерваторії повідомили, що в аеропорту Дімас були помічені експерти з іранської «Революційної гвардії» і кілька експертів з ліванської «Хізбалли», які пройшли навчання в Ірані.

Доповнення

Під час інтерв’ю канадським каналам CTV і CBC Володимир Зеленський заявив, що влада Ірану бреше, коли запевняє, що не постачає дрони для росії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…