Головна News Ящик горілки від путіна для Берлусконі може бути порушенням санкцій – ЗМІ

Ящик горілки від путіна для Берлусконі може бути порушенням санкцій – ЗМІ

0

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Через подарунок у вигляді ящика горілки для колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі від російського президента володимира путіна виникає питання, чи не є це порушенням санкцій ЄС. На заборону на імпорт горілки до блоку вказує видання dpa, пише УНН.

Деталі

Як зазначив у середу представник Єврокомісії, пише видання, ввезення спиртних напоїв із росії фактично заборонено. П’ятий пакет санкцій ЄС проти росії, який набув чинності у квітні, включає заборону на імпорт горілки.

Однак відповідальність за реалізацію санкцій несуть держави ЄС, і спочатку було неясно, чи обмежувальний захід поширюється і на подарунки, відзначає видання.

Контекст

Інформаційне агентство LaPresse опублікувало аудіо таємно записаної промови Берлусконі перед членами парламенту від Forza Italia у вівторок. У ньому 86-річний політик каже, що відновив зв’язок із путіним, і каже, що глава кремля вважає його одним із “п’яти своїх справжніх друзів”.

Берлусконі описав, як путін надіслав йому “20 пляшок горілки та дуже приємний лист” на день народження. Берлусконі сказав, що відповів пляшками італійського вина та “приємним листом”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…