Головна News Європарламент ухвалив резолюцію щодо білорусі: згадали про війну в Україні і санкції

Європарламент ухвалив резолюцію щодо білорусі: згадали про війну в Україні і санкції

0

КИЇВ. 15 березня. УНН. Європарламент сьогодні ухвалив резолюцію щодо білорусі, де заявив, що білоруський режим має припинити придушення інакодумців, а Євросоюзу необхідно розширити санкції проти мінська, як і підготувати судові справи проти білоруських чиновників, причетних до порушень прав людини, пише УНН.

Деталі

Зокрема, у резолюції була згадка про співучасть білорусі в агресії рф проти України.

“Закликаючи до звільнення та виплати компенсацій усім несправедливо ув’язненим, парламент знову заявляє про своє рішуче засудження участі білорусі у війні росії проти України. Посилаючись на білоруський режим як на співучасника російського державного спонсорства тероризму, євродепутати висловили розчарування тим, що країна не була включена до нещодавнього 10-го пакету санкцій ЄС проти росії. Вони хочуть жорстких обмежувальних заходів щодо мінська, що включають, зокрема, включення калійної галузі до санкційного списку ЄС, оскільки вона є основним джерелом доходів білоруського режиму”, – зазначається у повідомленні Європарламенту за підсумками голосування.

При цьому журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter додав, щоу резолюції щодо білорусі, яка не має обов’язкової сили, Європарламент “висловлює жаль з приводу недавнього візиту до мінська міністра закордонних справ Угорщини Сійярто і засуджує МОК за дозвіл білоруським спортсменам брати участь у кваліфікації до Олімпійських ігор – 2024 під нейтральним прапором”.

Новина доповнюється…

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…