Головна News Єгипет обговорює плани щодо доставки гуманітарної допомоги через кордон із сектором Газа – ЗМІ

Єгипет обговорює плани щодо доставки гуманітарної допомоги через кордон із сектором Газа – ЗМІ

0

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Єгипет обговорив із США та іншими країнами плани щодо доставки гуманітарної допомоги через кордон із сектором Газа в умовах обмеженого припинення вогню. Про це повідомляє Reuters із посиланням на два джерела в єгипетських службах безпеки, передає УНН.

Деталі

За словами джерел, допомога проходитиме через прикордонний перехід Рафах між сектором Газа та єгипетським Синайським півостровом.

Цитата

«В обговореннях також брали участь Катар та Туреччина. Радник із національної безпеки США Джейк Салліван заявив пізно ввечері у вівторок, що США проводять консультації з Ізраїлем та Єгиптом щодо ідеї безпечного проходу для цивільного населення Гази», – йдеться у повідомленні.

За словами офіційних осіб у секторі Газа та єгипетських джерел, контрольно-пропускний пункт Рафах, який є основним пунктом виїзду з Гази, який не контролює Ізраїль, був закритий з вівторка після ізраїльських бомбардувань на палестинській стороні.

Доповнення

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомляв, що з Ізраїлю у суботу вилітає перший евакуаційний рейс із українцями, через Єгипет вивозитимуть із сектору Газа.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…