Головна News Єдиний шанс: міністр оборони Румунії закликав Захід вести переговори з рф про мир з Україною

Єдиний шанс: міністр оборони Румунії закликав Захід вести переговори з рф про мир з Україною

0

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Переговори є єдиним шансом для росії укласти мир з Україною. Таку думку висловив міністр національної оборони Василе Динку, якого цитує Agerpres, передає УНН.

Цитата

“Війна триватиме (…) єдиним шансом на мир можуть бути переговори з росією. Звичайно, це складні переговори (…) Країни світу, НАТО, Сполучені Штати повинні вести переговори для України про гарантії безпеки та мир з росією. Україна сама не зможе вести переговори з росією, тому що політичний клас в Україні в цей момент не може дозволити собі, припустити (…) втрату територій, остаточно несправедливу втрату територій. Це було б занадто великою поразкою для політики”, – сказав Василе Динку в ефірі Prima TV.

Деталі

За його словами, у росії є ресурси для продовження війни.

“Було б ідеально досягти переговорної ситуації, навіть якщо б було досягнуто замороженого конфлікту, переговори все одно принесли б більше користі, ніж те, що відбувається зараз, знищення людських життів і матеріальних цінностей”, – пояснив Динку.

Крім того, він вважає, що єдина можливість завершити кар’єру президента росії володимира путіна – знайти йому заміну в системі.

“Єдина можливість завершити кар’єру, скажімо так, політику, і те, що сьогодні відбувається в росії, — щоб система, яку представляє путін, знайшла собі заміну, змінила її. Я не думаю, що на даний момент у нас є такий, якому диктатор дозволив би народитися, вирости…”, – заявив Василе Динку.

Він зазначив, що війна в Україні відповідає “розчаруванню росіян” тим, що вони втратили СРСР.

«Ця несправедлива війна проти України, цей злочин проти України, насправді, відповідає розчаруванню росії і росіян, тому що вони втратили СРСР як імперію… Звичайно, це провал імперського менталітету та ізоляції, тому що росія, зрештою, за межами великої класичної культури, була ізольованою в останні роки, вона, ймовірно, пройшла через розчарування переходу від соціалістичної економіки до ринкової економіки”, – додав Василе Динку.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із президентом рф володимиром путіним.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…