Головна News ЄС запровадив санкції проти виробника безпілотників “Шахед” та трьох іранських генералів

ЄС запровадив санкції проти виробника безпілотників “Шахед” та трьох іранських генералів

0

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Євросоюз увів санкції проти виробника іранських безпілотників “Шахед” – Shahed Aviation Industries та трьох генералів цієї республіки. Про це йдеться в ухвалі Ради ЄС щодо Ірану, опублікованій в “Офіційному журналі ЄС”, передає УНН.

Цитата

“Союз залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Іранський режим надає військову підтримку неспровокованій і невиправданій агресивній війні росії проти України. З огляду на серйозність ситуації, Рада вважає, що причетними є три фізичні та одна організація у розробці та поставках безпілотних літальних апаратів до росії”, – йдеться у журналі.

Деталі

У документі зазначено, що санкції запроваджуються проти Shahed Aviation Industries виробника безпілотників “Шахед” та трьох іранських генералів.

Shahed Aviation Industries — аерокосмічна компанія Корпусу вартових ісламської революції…, яка відповідає за проектування та розробку серії іранських безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Shahed. Дрони серії Шахед були поставлені в рф і використовуються в агресивній війні проти України.

Генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері є начальником штабу Збройних Сил Ірану. Він займається військовою програмою безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та відіграє фундаментальну роль в оборонному співробітництві Ірану з росією.

Генерал Сайєд Ходжатолла Курейші є головою відділу постачання, досліджень та промисловості… і відповідав за ведення переговорів щодо угоди з рф щодо постачання безпілотних літальних апаратів іранського виробництва (БПЛА) для їхнього застосування в агресивній війні проти України.

Бригадний генерал Саїд Агаджані – спостерігає та керує плануванням, обладнанням та навчанням іранських БПЛА, а також постачанням безпілотників міжнародним союзникам Ірану, включаючи рф.

Доповнення

росія приблизно з середини вересня проводить атаки в Україні за допомогою дронів-камікадзе, які, за словами українських військових, є безпілотниками Shahed-136 іранського виробництва, що російські окупанти маркують як “Герань-2”. 23 вересня вперше був збитий багатоцільовий ударний безпілотник іранського виробництва Mohajer-6.

Лише за останній тиждень рф завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в низці українських міст. Загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти. Постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Пошкодження отримали будівлі двох дипломатичних установ у Києві, наголосили у МЗС.

Через постачання Ірану зброї росії для ведення війни українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства у Києві.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після цього звернувся до ЄС із закликом ввести санкції проти Ірану за постачання росії зброї.

МЗС України офіційно вказало, що надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником російських воєнних злочинів.

Іран кілька разів цього місяця заперечував, що постачає зброю росії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…