Головна News ЄС планує виділити Україні 18 млрд євро наступного року – Politico

ЄС планує виділити Україні 18 млрд євро наступного року – Politico

0

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Європейська комісія має намір запропонувати пакет допомоги для України, щоб допомогти покрити її бюджетні витрати у 2023 році, але ключові деталі, включаючи загальну суму, хоч наразі і пропонується 18 млрд євро, та скільки Київ повинен буде повернути, залишаються невизначеними, з посиланням на проект документа повідомляє POLITICO, пише УНН.

Деталі

За оцінками українського уряду, наступного року йому знадобиться 3,5 мільярда доларів на місяць, а США зобов’язалися виділити 1,5 мільярда доларів.

Згідно з проектом, з яким ознайомився POLITICO і який датований 10 жовтня, Єврокомісія каже, що «ЄС візьме на себе свою частку цієї відповідальності», і пропонує щомісячні виплати обсягом 1,5 млрд євро протягом 2023 року, або 18 млрд євро рік, у вигляді кредитів та грантів. 

Допомога буде надана в обмін на зобов’язання України щодо «сильного верховенства права, заходів щодо боротьби з шахрайством і корупцією», пише видання.

Пакет має бути представлений 26 жовтня, хоча дату ще не підтверджено, за словами трьох офіційних осіб ЄС.

Проте ключові питання залишаються. Цифри вказані у дужках, що означає, що вони все ще можуть змінитися, і поки що немає рішення про те, яка частина пакету буде у вигляді кредитів у порівнянні з грантами, які не потрібно повертати, заявили офіційні особи.

Доповнення

Київ та Вашингтон критикували Європейський Союз за затягування з наданням допомоги Україні, оскільки до 18 жовтня було виплачено лише 1 мільярд євро з 9 мільярдів євро, обіцяних блоком. 18 жовтня Україна отримала від ЄС ще 2 млрд євро допомоги.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…