Головна News Новий прем’єр канадської провінції Альберта вибачилась за коментарі про Україну

Новий прем’єр канадської провінції Альберта вибачилась за коментарі про Україну

0

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Глава канадської провінції Альберта вибачилася за необачні коментарі про вторгнення росії в Україну і сказала, що її погляди “різко змінилися”. Про це УНН пише посилаючись на АР.

Деталі

Даніель Сміт, новий прем’єр-міністр Альберти та лідер Об’єднаної консервативної партії, раніше цього року висловила думку у соціальних мережах, що, “можливо, є частини України, яким більше подобається відокремлюватися від метрополії”.

Сміт тоді сказала: “Єдина відповідь для України – це нейтралітет”, додавши, що вона “розуміє, чому росію непокоїть прозахідна Україна, озброєна ядерною зброєю, на порозі її будинку”.

У своєму пості вона вказала: “Я читала, що два регіони України відчувають велику близькість до росії. Чи слід дозволити націям відокремитися та керувати собою незалежно? Якщо це справді те, чого хочуть люди, то я так думаю. Але чи цього хочуть люди, чи це пропаганда?”.

Сміт сказала, що тепер вона категорично засуджує вторгнення росії до України.

“Перш ніж повернутися в політику на початку цього року, я зробила кілька необґрунтованих коментарів щодо вторгнення росії до України. Мої знання та думка з цього питання різко змінилися з того часу, і я вибачаюсь за ці попередні коментарі”, – йдеться у заяві Сміт.

Сміт також піддалася критиці за те, що вона вважає людей, не щеплених від COVID-19, найдискримінованішою групою, яку вона бачила у своєму житті. Вона зробила це зауваження після того, як на початку цього місяця була приведена до присяги як прем’єр-міністр Альберти.

Додамо

Сміт була приведена до присяги як новий прем’єр-міністр Альберти 6 жовтня після того, як Об’єднана консервативна партія обрала її в гонці за лідерство, щоб замінити Джейсона Кенні на посаді лідера та прем’єр-міністра. Кенні оголосив, що йде кількома місяцями раніше.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…