Головна News Ердоган натякнув, що Туреччина не готова схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО – ЗМІ

Ердоган натякнув, що Туреччина не готова схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО – ЗМІ

0

КИЇВ. 4 липня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган дав зрозуміти, що Анкара не готова ратифікувати членство Швеції в НАТО, заявивши, що Стокгольм має ретельніше працювати над “домашнім завданням”. Про це повідомляє Голос Америки, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що Туреччини звинувачує Швецію у “надто м’якому ставленні до антиісламських проявів і груп, у яких вона вбачає загрозу своїй безпеці”.

До них, зокрема, належать воєнізовані курдські угруповання, які вже кілька десятиліть ведуть смертоносну повстанську діяльність у Туреччині.

Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи після засідання кабінету, засудив акцію протесту зі спаленням Корану, яка сталася у Швеції минулого тижня, назвавши її злочином на ґрунті ненависті до мусульман.

Цитата

“Ми чітко дали зрозуміти, що рішуча боротьба з терористичними організаціями та ісламофобія – це наша “червона лінія”. Усі повинні прийняти, що дружба Туреччини не може бути завойована шляхом підтримки тероризму або створення умов для терористів”, – сказав Ердоган.

Нагадаємо

Шведська поліція заявила, що надала дозвіл на акцію протесту, організатор якої спланує спалити Коран біля головної мечеті Стокгольму.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

“Купол” на сторожі: захист позицій від ворожих РЕБ

Захист від радіоелектронної боротьби (РЕБ) – одна з найактуальніших задач сучасної армії. …